לאחסון בשר, עופות ודגים בחדר קירור יש מאפיינים משלהם. כאשר מאחסנים בשר מקורר לא ארוז  (גושים, רבעים וחצאי פגרים), יש לקחת בחשבון שנוזל הבשר, הנופל בהכרח על הרצפה, יישחק מאוד את  הרצפה בחדר הקירור. חייב להיות יציב מבחינה כימית לעיבוד הבשר והפיכתו לבשרים, נקניקים ושאר מוצרי צריכה. אם לא יבוצעו השלבים הבאים, חדר הקירור יהיה מסריח עקב הפשרת ונזילת נוזלי הבשר והעופות אושאר מוצרים. ישנן שתי דרכים עיקריות לפתור בעיה זו: 1. הרכיבו את לוחות פלדת אל-חלד באיכות מזון (דרגה AISI 304) על הרצפה  ואטמו בזהירות את המפרקים שלהם עם חומר איטום מיוחד עמיד בפני כימיקלים. 2. הנח את חדר הקירור על משטח קשיח וישר ללא לוחות הרצפה ( סעיף 1 ) והנח על הרצפה אריחי קרמיקה ולאטום את הרווחים באטימה עמידה למים. בחדרי קירור הגדולים ומחסני בשר ועופות יש הפשרות לרצפות בטון המיוצרות בציפוי עמיד בפני כימיקלים. אם האפשרויות הכספיות מאפשרות, מומלץ לבצע את כל החדר עשוי לוחות מבודדים עם בטנה פנימית מנירוסטה.